Siirry sisältöön

Auton vaihto halvempaan

Auton vaihto halvempaan

Kalliimman auton vaihto halvempaan autoon

Kalliimman auton vaihto halvempaan autoon voi olla hankalaa ja voit myös menettää vaihdossa sievoisen summan rahaa. Usein auton vaihtaminen halvempaan kannattaakin hoitaa niin, että myyt ensin vanhan autosi ja sitten ostat halvemman tilalle.

Automyyntiin.fi ostaa autoja, niiden kunnosta riippumatta suoralla kaupalla ja aina reiluun hintaan. Kysy meiltä tarjous ennen kuin vaihdat autosi halvempaan.

Täytä kaavake ja teemme autostasi ostotarjouksen

PYYDÄ TARJOUS

 

Auton vaihtaminen halvempaan autoliikkeessä

Kalliimman auton vaihto halvempaan autoliikkeessä onnistuu useissa paikoissa, mutta autostasi tarjottava vaihtohyvitys voi vaihdella todella paljon. Automyyntiin.fi on erikoistunut autojen ostamiseen suoralla kaupalla ja tekee autostasi aina reilun tarjouksen. Meitä ei kiinnosta, mitä autosta saaduilla rahoillasi haluat tehdä, vaikka se olisi halvemman auton hankinta.

Meillä kuitenkin on myös vaihtoautoja tallissamme, joten voimme myös vaihtaa autosi suoraan halvempaan, jos löydät meiltä sopivan.

Autoliikkeet tekevät voittoa myymällä uusia autoja hyvällä katteella ja vaihtaessasi autoa kalliimpaan uuteen autoon, on vaihtohyvitys vanhasta autostasi usein ihan mukavalla tasolla, mutta kun tilanne on toisin päin, on autoliikkeellä hankala paikka edessään.

Esimerkki auton vaihdosta halvempaan autoon autoliikkeessä

Voit kuvitella tilanteen, missä autoliike on hyvittänyt 2010 vuoden Volkswagen Golfista uuteen autoon vaihtaneelle henkilölle 7000 euroa kaksi vuotta sitten ja nyt olet vaihtamassa 10 000 euron arvoista autoasi siihen.

Auton arvo on muutamassa vuodessa tippunut jo tonnilla ja haluaisit tietysti saada 4000 euron välirahan. Tämä ei varmasti ole liiketoiminnan kannalta kannattavaa, sillä liikkeen tulee käyttää aikaa, rahaa ja vaivaa vaihdossa tuomasi auton myyntiin.

Tämän takia autoliike luultavasti tarjoaa sinulle vaihtokaupasta vain noin 1000 euroa.

Esimerkki auton vaihtamisesta halvempaan, jos myyt autosi itse

Autosi arvo on 10 000 euroa, jolloin saat sen luultavasti heti kaupaksi myymällä sen 9000 eurolla.

Nyt haluat ostaa autoliikkeen Golfin, mistä autoliike on vaihdossa maksanut 7000 euroa. Menet rahat kourassa tinkimään tiukkaa käteishintaa ja autokauppa suostuu myymään sen 5500 eurolla, koska autoliike on saanut jo katteensa edelliseltä asiakkaalta ja vanha autosi ei jää heille riesaksi.

Sinulle jäi nyt käteen 3500 € autokauppojen jälkeen. Eli säästit 2500 euroa.

Rahoitetun auton vaihto halvempaan

Rahoitusyhtiön omistaman auton vaihtaminen halvempaan onnistuu samoin kuin omasi, jos välistä jää rahaa auton loppuvelan lunastamiseen pois kokonaisuudessaan. Jos taas lainaa jäisi vielä jäljelle tilanne hankaloituu. Usein tässä tapauksessa uuden lainan ottaminen jäljelle jäävälle summalle on kannattavaa, mutta voit vaihtaa vaikka velkaa elisi enemmän kuin auton arvo on nyt.

Rahoitetun auton osalta tulee usein vastaan tilanteita, jossa autoon on tullut merkittävä vika, mikä pitää korjata ja kustannus korjaukselle on merkittävä ja autosta on jäljellä vielä iso velkaosuus. Näissä tapauksissa vaihto halvempaan on järkevä sillä velalliselle jää vielä jokin auto millä liikkua vs. pelkkä velka.

Eli toimi näin, jos et pysty lyhentämään loppuvelkaa kokonaisuudessaan vaihtaessasi rahoitettua autoa halvempaan:

  1. Myy autosi suoralla kaupalla, esimerkiksi meille
  2. Loppuvelan lunastus kokonaisuudessaan tai osittain
  3. Ota uusi pienempi laina ja osta haluamasi edullisempi auto

Toimiessasi näin rahoitetun auton vaihto halvempaan hoituu ilman rahoitusyhtiön kanssa neuvottelua.

Useamman auton vaihto yhteen halvempaan autoon

Auton vaihto kalliimmasta halvempaan on jo itsessään erikoinen tilanne, mutta vielä erikoisempi tilanne on, jos haluat vaihtaa kaksi autoa yhteen autoon, niin että sinulle jää rahaa vaihdon yhteydessä.

Uuden auton myynti on autoliikkeelle aina mielekkäämpi tehtävä kuin käytettyjen vaihdokkien myyminen. Eli tilanteessa, jossa olet vaihtamassa kahta autoa yhteen, olet tuomassa autoliikkeelle paljon työtä, josta tuskin jää paljoa voittoa. Tämän takia myös, etenkin vaihdossa autojen yhteishintaa edullisempaan autoon, on autoliikkeeltä saatava tarjous luultavasti semmoisella tasolla, ettei siihen kannata tarttua.

Mitä tässä tilanteessa sitten kannattaa tehdä?

Tässä erikoisessa tilanteessa kannattavinta on myydä suoralla kaupalla molemmat autosi ja tämän jälkeen ostaa yksi uusi edullisempi auto saamillasi rahoilla.

Voimme ostaa sinulta kummatkin autosi! Tässä tapauksessa sinun kannattaa ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse ja teemme sinulle reilun tarjouksen autoistasi.

Auton vaihtohyvitys

Auton vaihtohyvitys määrittyy useiden tekijöiden seurauksena. Helpoiten saat hinta-arvion ja oikean ostotarjouksen autostasi, pyytämällä meiltä tarjouksen autostasi.

Auton vaihtohyvitykseen vaikuttavat tekijät

Alle olemme listanneet auton vaihtohyvitykseen eniten vaikuttavat seikat. Samat asiat vaikuttavat autosi hintaan olit sitten vaihtamassa halvempaan tai kalliimpaan, kuin nykyinen autosi.

Auton merkki ja malli

Uusien autojen hinnat vaihtelevat rajusti, ja sama pätee myös käytettyihin autoihin. Usein autot tiputtavat eniten hintaa ensimmäisten ajokilometrien aikana ja uuden auton ostaminen ei olekaan suositeltava sijoitus. Auton malli ja merkki vaikuttavat kuitenkin olennaisesti auton vaihtohintaankin. Laadukkaat merkit säilyttävät hintansa erittäin hyvin keksi-ikäisinä, koska ne ovat silloinkin vielä useimmiten erinomaisessa kunnossa. Toisin on halpamerkkien kohdalla, jotka täytyy pahimmillaan kiikuttaa romuttamolle jo keski-ikäisinä ja niiden arvaamattomuus tiputtaa huomattavasti niiden myyntihintaa käytettyinä.

Auton ikä

Vuosien saatossa autot ovat kehittyneet huiman harppauksen ja iällä todella on väliä. Yli 15-vuotiaita peruskäyttöautoja saa ostettua erittäinkin halvalla, mutta uudet käyttöautot voivat olla yllättävänkin arvokkaita. Poikkeuksia tosin löytyy, kuten harvinaisemmat vanhemmat mallit, joita halukkaiden on hankala löytää mistään. Alle vuoden ikäisen auton myyminen on kuitenkin suhteessa usein kaikista tappiollisin ratkaisu, koska uudet autot tiputtavat hintaansa jopa 20-30 prosenttia ensimmäisen vuoden aikana.

Auton mittarilukema

Luonnollisesti yksi suurimmista auton vaihtohintaan vaikuttavista tekijöistä on auton mittarilukema. Paljon ajetulla autolla ei välttämättä ole enää paljoa kilometrejä edessään, mikä näkyy tuntuvasti auton hinnassa. Homma toimii myös toki toisinpäin laadukkaan vanhemmankin auton arvo voi olla yllättävänkin korkea, etenkin jos kyseisessä mallissa ei ajan myötä ole todettu olevan tyyppivikoja ja moottori sekä kori on todettu luotettavaksi. Harvinaisemmissa tapauksissa auton arvo voi jopa olla suurempi, kuin mitä auto on uutena maksanut, mutta tämä pätee käytännössä vain vanhempiin klassikoihin.

Auton huoltohistoria

Auton huoltohistoria kertoo jo paljon auton moottorin ja kulutusosien kunnosta. Hyvä huoltohistoria tarkoittaa parempaa hintaa, kun taas laiminlyödyt huollot laskevat vaihtohyvitystä huomattavasti. Esimerkiksi suuremmat huollot, kuten jakohihnan vaihtamatta jättäminen voivat vaurioittaa autoa niin pahasti, että ostajalla, vaikka kyseessä olisikin autoliike on suuri kynnys edes ottaa autoa vaihdossa vastaan, vaurioiden riskin ollessa jo niin suuri.

Auton kunto

Viallisen auton arvo on luonnollisesti paljon alhaisempi kuin täysin moitteettomassa kunnossa olevan auton. Autosta kannattaakin pitää hyvää huolta, jos odottaa sen arvon säilyvän. Vioissa on myös paljon eroja. Esimerkiksi moottori- tai vaihteistovikaisen auton myyminen voi olla niin hankalaa, että hinnasta joutuu tinkimään todella paljon. Hinta kulkee kuitenkin usein käsikädessä vikojen vakavuuden ja korjausarvion hinnan kanssa. Pikkuvikaisen käytetyn auton arvo on näin ihan hyvä, kun taas ajokunnottoman ja pinoiltaan karun auton myyntihinta ja vaihtohyvitys voivat olla lähes olemattomat.

Lisävarusteet

Auton varustelun arvostus tippuu auton ikääntyessä, koska silloin myös hajoavia osia on enemmän ja korjauskustannuksia saattaa syntyä esimerkiksi vanhan ajotietokoneen tai kattoluukun kunnostuksesta. Toisaalta taas esimerkiksi ilmastointi tai sen puute vaikuttavat auton jälleenmyyntiarvoon. Lisävarusteet toisinaan helpottavat auton myyntiä huomattavasti, vaikka ne eivät hintaan vaikuttaisikaan. Mieti esimerkkinä, jos olet ostamassa autoa ja tarjolla on kaksi muuten identtistä yksilöä samaan hintaan, mutta toisessa on ilmastointi ja Webasto, ja toisessa ei mitään herkkuja, niin kumman valitsisit?

Täytä kaavake ja teemme autostasi ostotarjouksen

PYYDÄ TARJOUS